Cursus: Mijn eerste rat

Voor nieuwe eigenaren van ratjes hebben we de cursus ‘mijn eerste rat’ in het leven geroepen.  Kinderen en ouders hebben hier heel veel plezier aan en leren hoe ze verantwoord voor hun nieuwe huisdiertjes kunnen zorgen zo ook de juiste omgang met ratjes met behulp van onze rattenbende in huislijke sfeer.

Wil je meer weten over de cursussen zoals lesinhoud, prijzen en de cursusdagen? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Cursus: Fokken van de tamme rat

Hier leer je alles wat je moet weten over het fokken van tamme ratjes, hoe je een rattery opbouwt, anatomie, gezondheid een vooral genetica en hoe je deze toepast. Na afloop van de cursus heb je toegang tot ons fokkersnetwerk als ook eerste keuze van rittens . Sommige mutaties zijn ook alleen ter beschikking voor onze cursisten. Ook krijg je unieke informatie over onze projecten, nieuwe uitmonsteringen en onderzoeken, tips en trucs. Verder kun je gecertificeerde fokker worden met de keurmerk ‘hobbyfokker’ of ‘professionele fokker’.

Fokkers, die de cursus gevolgd hebben schrijven:

“Ik raad het iedereen aan om aan de cursus te gaan volgen het was erg leuk en ik heb er zeer veel geleerd !”

Jamie Lee – Rattery Team Scorpion

“Na deze cursus kan je berekeningen maken en weet je waar je rekening mee moet houden wat betreft het fokken van ratjes.”

Wendy- PinkysRattery

“Het is ook dat je veel tijd verliest met opzoeken van allerlei dingen en hier juist alles zeer compact en helder krijgt uiteengezet.”

Birgit- Pocolocorats BE 

“Als je zelf ratten zou willen fokken of meer zou willen weten over de genetica, raad ik deze cursus zeker aan!”

Kim – Huggies Animals

In de huidige tijd mag zich iedereen fokker noemen, die mannetje en vrouwtje bij elkaar zet. Het fokken van ratten (dieren in het algemeen) zonder dier- en genetica kennis is net als cake bakken zonder recept. Misschien weet je zo een beetje hoe het in de praktijk werkt, misschien heb je na het bakken een baksteen i.p.v. een cake. Dat is niet erg zal je zeggen. Klopt, het is een cake. Maar fokkers werken met levende beestjes en riskeren het leven en gezondheid van hun beestjes vaak omdat ze het niet nodig vinden de theorie te leren.

Wij denken, dat fokkers elkaar zouden helpen en ook beginnende fokkers een kans verdienen het goed te leren. Vaak horen wij van andere fokkers, dat ze geen reactie op hun fok gerelateerde vragen krijgen of er wordt helemaal geen dieren aan ‘onbekende fokkers’ weggegeven als ze fokkers daarover benaderen. Goede fokkers werken samen, niet tegen. Wij vinden, dat iedereen, die verantwoord en eerlijk met de fok aan de slag wil gaan dat ook zou kunnen doen, en we willen deze mensen graag op pad helpen. Wij delen daarom de nodige informatie (alles over de rat, de fok en genetica) uit 13 jaar ratten fok en deskundige kennis van diergeneeskunde met mensen, die serieus ervoor willen gaan.

Voel je jezelf aangesproken? Dan ben je van harte welkom bij onze cursus “Fokken van de tamme rat”. Voor meer informatie en de cursus dagen stuur een bericht via het contactformulier.

Recencies

“Ik heb de cursus gevolgt bij avalons rattery voordat ik ging fokken met de ratjes zodat ik wist waar ik aan begon en de nodige informatie had om de rittens groot te brengen, tot de juiste leeftijd en gewicht. Ik heb aan de cursus zeer veel gehad ik weet nu wat me te wachten staat en waar ik op moet letten. het wordt in huiselijke sfeer gegeven en je kan vragen wat je wilt, ook kijkt ze naar de ratjes die je al hebt en wat de mogelijkheden zijn qua fokken, dat vond ik echt super ! Het genetica deel was ook erg interessant ! Ik raad het iedereen aan om aan de cursus te gaan volgen het was erg leuk en ik heb er zeer veel geleerd !”

Jamie Lee – Rattery Team Scorpion

“Nadat ik vanuit mijn passie voor ratjes wilde starten met het fokken van ratjes, was het nog niet eenvoudig om de juiste informatie te vinden. Zeker wat betreft genetica vond ik het erg lastig om hier juist mee om te gaan. Ze heeft met haar achtergrond en ervaring aan mij de kennis overgedragen die ik moest weten om een rattery te beginnen. Ze neemt ruimschoots de tijd voor je en de cursus wordt in huiselijke sfeer gegeven. Na deze cursus kan je berekeningen maken en weet je waar je rekening mee moet houden wat betreft het fokken van ratjes. Ook krijg je veel praktische tips waar je wat mee kan. Kortom een leerzame cursus die ik iedereen kan aanraden als je ratjes wilt gaan fokken.”

Wendy- PinkysRattery

“De mensen van Avalonrats zijn zeer open een hebben een groot hart.

Ik werd zeer gastvrij ontvangen en de rattery ruimte was licht en alle ratjes zagen er super uit : ze waren lief en rustig en onderzoekend.

Duidelijk veel handen gewoon.

De cursus vond ik erg interessant.

Nu snap ik  beter de genetica en hiermee heb ik een diepere basis om ermee verder te gaan.

Mijn inzicht over hoe kleuren met elkaar matchen en dat er dan bepaalde kleuren veranderen/verdwijnen had ik nooit geweten zonder de cursus.

Het is ook dat je veel tijd verliest met opzoeken van allerlei dingen en hier juist alles zeer compact en helder krijgt uiteengezet.

Ze nemen de tijd om naar je te luisteren en je te helpen.

Ik had écht nood om eens rustig te kunnen overleggen met de meer ervaren fokkers en veelal ontbreekt dit en ook zijn bepaalde fokkers gewoon tegendraads .

Dus nogmaals hartelijk dank voor de cursus.

Birgit- Pocolocorats! BE “

“Ik heb de cursus rattengenetica en ratten fokken bij Lucie gevolgd. Ik vond het ontzettend interessant en ik ben met veel plezier naar de cursus gegaan. Lucie heeft veel kennis en jarenlange ervaring met ratten en kan daarom met passie alles goed uitleggen. Als je zelf ratten zou willen fokken of meer zou willen weten over de genetica, raad ik deze cursus zeker aan!”

Kim – Huggies Animals