Rittens

Mannetje of vrouwtje ?

Wij zijn pro mannetjes! Helaas krijgen wij ook regelmatig de standaard ‘dierenwinkel’ verhalen te horen, dat je beter alleen maar vrouwtjes kunt kiezen. Iedereen die mannetjes thuis heeft, zal je wel iets anders vertellen. Wij zouden mannetjes altijd de voorkeur geven voor vrouwtjes als we zelf zouden moeten kiezen, ongeacht alle vooroordelen. Hier zijn een paar dingen die de keuze misschien wat makkelijker voor je maken:

  • Vrouwtjes zijn helaas meesters in kooien slopen en dingen stuk maken. Mannetjes hebben meestal geen interesse in knagen. Vrouwtjes zijn vaak meer territoriaal en kunnen dominant of truttig gedrag tonen. Bij de mannetjes ben je altijd van harte welkom.
  • Vrouwtjes kunnen heel erg kieskeurig zijn met voer. Onze mannetjes eten alles altijd tot de laatste korrel op, ongeacht welke voersoort ze ook krijgen.
  • Vrouwtjes vinden ondernemingen vaak interessanter dan hun baasje. Mannetjes worden in de regel ontzettend aanhankelijk en knuffelbaar. Mannetjes worden ook veel groter – dus meer rat om mee te knuffelen.
  • Mannetjes stinken… dat klopt niet. Als je een kat met een hond vergelijkt, zou je kunnen zeggen, een hond stinkt. Mannetjes ratten hebben net als een hond een eigen geur die je eigenlijk pas ruikt als je met de neus direct in de vacht zit. Wat de ontlasting betreft, zal je bij een groep van 2 ratjes bijna geen verschil ruiken tussen mannetjes en vrouwtjes.
  • Mannetjes markeren met urine, vrouwtjes doen dat niet… klopt niet. Een groot gedeelte van onze dames doet het ook.
  • Mannetjes zijn lui… Klopt niet. In de regel zijn ze rustiger maar ze kunnen net zo ondernemend zijn als de dames, ze lopen wel sneller weer terug naar jou toe.
  • Vrouwtjes zijn zindelijk, mannetjes niet… Klopt niet helemaal. Met vrouwtjes heb je wel kans om ze zindelijk te maken, maar er is geen garantie, dat het lukt. Van onze dames zijn alleen maar een paar zindelijk. Mannetjes zijn hier wel wat moeilijker te overtuigen op een bakje te gaan.
  • Mannetjes willen geen trucjes leren… klopt niet. De beste bewijs zijn onze 2 nakomelingen Google en Wifi. Misschien hebben mannetjes alleen een paar snoepjes meer nodig voordat ze wat doen. 😉

Uiteindelijk is er een makkelijke regel voor: Wil je actieve ratjes die beweging in het huis brengen en je met nieuwe ideeën verrassen? Dan kun je vaak het beste voor vrouwtjes kiezen. Wil je ratjes die je heel lief aankijken, erg aanhankelijk worden en graag knuffelen? Dan kun je beter voor mannetjes kiezen in de regel.