Peppi – The Cat

Naast onze rattenbende heeft ook onze lieve kater Peppi zijn eigen pagina verdiend. Peppi is 19 jaar oud, toch leek hij altijd op een jonge kat. Hij is niet echt speels, dat was hij ook nooit geweest. Het is een rustige en aardige kerel die het liefst de gehele dag met je wil knuffelen. Peppi verteld graag verhalen, nadat hij buiten is geweest of in de ochtend zal hij alles met je delen wat hij buiten heeft gezien en waarvan hij gedroomd heeft. 

Peppi kwam met een leeftijd van 8 weken in onze familie, samen met zijn broer Chilli. De eerste jaren ging het heel goed met de 2, totdat Chilli begon Peppi te pesten. Dit ging zo ver, dat Peppi niet eens meer op zijn kattenbak durfde en we hadden besloten dat Chilli bij vrienden mocht leven. Hij had daar een erg fijn leven, een paar jaar geleden is hij helaas aan een ernstige nierenziekte overleden. Beide zijn ze met alle soorten dieren (honden, katten, paarden, vogels, ratten en muizen) opgegroeid. Peppi kan daarom heel goed met onze ratjes overweg en is zelfs soms bang voor hun. We weten niet hoeveel van zijn 9 levens Peppi al heeft verbruikt. We gaan ervan uit dat hij ervaring met een auto heeft gemaakt omdat hij sinds een paar jaar erg bang is voor auto’s. Verder was hij een keer verdwenen en zat (we hadden het niet meer verwacht) plotseling na 2 weken (huid en botten en compleet dehydreert) weer voor de deur. Hij heeft daarvan tot heden een trauma en blijft daarom het liefst in de buurt van huis.   

Helaas begon Peppi’s gezondheid dit jaar zichtbaar af te bouwen. Zijn organen deden niet meer zo goed mee en ook al stopte hij de pijn in zijn gewrichten dapper weg, het werd duidelijk dat de vreugd aan het leven en de activiteit uit hem verdwenen was. We hebben dan uiteindelijk ervoor gekozen om hem te laten gaan. Op 9 Juli hebben we afscheid van hem genomen, op 12 juli werd hij gecremeerd. We zullen hem altijd missen, maar we zijn dankbaar, dat hij een lang, leuk en gezond leven heeft kunnen leven. 

Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk.