Onze voorwaarden

1)

Wij gaan van uit, dat je voor aanschaf van rittens de basis gerelateerde informatie over het houden van ratjes weet of na hebt gelezen om de ratjes een goed en rattenvriendelijk thuis te kunnen geven. De belangrijkste informatie over ratjes kun je op internet vinden. Mocht je toch baadt hebben bij meer info en dit niet uit minder betrouwbare internetbronnen willen halen hebben wij ook een mini-cursus: “Mijn Eerste Rat“. Deze 1,5 uur training beantwoord alle vragen die je als beginnende ratteneigenaar hebt. Zorg, inrichting, voeding, ziektes, groei, gedrag, maar ook welke kleuren er zijn en wat de verschillen zijn tussen oogkleur om maar een paar dingen te noemen.  Kijk dan onder het kopje ‘Cursussen’.

​2)

Wij hebben geen wachtlijst. Zodra de nestjes op de website geplaatst worden kun je het aanvraagformulier opsturen (hebben we geen ratjes ter beschikking is het formulier niet zichtbaar). Ben je jonger dan 18 jaar, zorg dan voor toestemming van je ouders en neem je ouders mee bij het ophalen van de ratjes. 

3)

Zodra wij jouw aanvraagformulier hebben ontvangen, ontvang je binnen 3 werkdagen een antwoord of je in aanmerking komt voor de rittens en wanneer ze opgehaald mogen worden. De rittens verhuizen met een leeftijd van 6-8 weken. Tevens moeten ze zwaar genoeg zijn (min 100g), maar over het algemeen zijn ze met deze leeftijd al zwaarder. 

4)

In het aanvraagformulier kun je wel een voorkeur aangeven. We proberen met jouw wens rekening te houden, echter bepalen wij de verdeling. Wij vinden het belangrijk, dat onze ratjes het goed hebben en de nieuwe houder blij is met hun karakter, ongeacht de kleur, oren of oogkleur. Zoals wij het niet leuk zouden vinden als ons kind niet in een dagverblijf opgenomen wordt omdat hij bijv. geen blauwe ogen heeft. Mensen komen bewust
naar onze rattery, omdat ze ‘lieve en tamme ratjes’ willen en dat is ook, waar het bij ons om gaat.

5)

Wij als fokker hebben altijd eerste keuze uit het nest, dat is heel belangrijk om onze lijnen verder te verbeteren en om mensen ook in toekomst ratjes aan te kunnen bieden.

6)

Onze ratjes verhuizen niet alleen (minimaal 2 ratjes van hetzelfde geslacht) of je kan aantonen dat je al ratjes in huis hebt. Ben je zeker, dat jou ratjes niet te dominant zijn en jou ratjes de nieuwe rittens gaan accepteren? (Dat ratjes zich superlief tegenover de mens gedragen, kan nog steeds inhouden dat ze erg dominant optreden tegenover andere ratten en deze schaden toevoegen) Als je daarover niet zeker bent, houd wel rekening mee, dat je desnoods een 2e kooi moet aanschaffen voor het geval dat ze niet met elkaar overweg kunnen.

7)

Wij zijn een gesloten rattery. Komen kijken is daarom niet mogelijk. In het verleden mochten mensen onze fokratjes bezoeken en de rattenkamer in lopen. Gezien de aantal mensen (afhankelijk van de aanwezige nestjes kunnen dat zo’n 30 families zijn wat ook stres oplevert voor de ratjes) en omdat wij na de bezoeken regelmatig infecties moesten constateren, hebben we vorig jaar daarvoor gekozen om onze ratjes niet meer in contact te brengen met geïnteresseerden. Dat doen wij beslist niet om geheim te doen maar om onze dieren te beschermen. Onze cursisten mogen onder uitzondering kennis maken met onze ratjes, omdat dit een bestanddeel is van de cursus.

8)

De ratjes dienen op onze adres ter Apeldoorn opgehaald te worden. De dag en tijd spreken we dan van te voren af, zo dat het voor allemaal goed uitkomt. (In de regel kunnen de ratjes ’s avonds opgehaald worden of tijdens het weekend ook in de ochtend)

9)

Onze ratjes verlaten gezond de rattery, we gaan er wel van uit dat de nieuwe eigenaar zich bewust is, dat een levend beestje ook een keer ziek kan worden en verdere kosten voor bv. een bezoek bij de dierenarts kunnen ontstaan.

10)

De prijs per ratje is 15,00 Euro. Graag zo gepast mogelijk betalen bij het ophalen van de rittens. Verdienen wij aan de ratten? Nee, elke maand zijn de kosten veel hoger dan wat we daarvan terug zien, daarom is het een hobby. Ons is het de moeite en het geld waard. De mensen, die bij ons ratjes halen vinden het geld voor een handvol lieve ratjes ook waard.

11)

Hoewel wij ons uiterste best doen om gezonde ratjes te fokken, bestaat de kans dat een ratje voor de verhuizing ziek wordt. De rattery heeft te allen tijde het recht om een aanvraag te annuleren of te weigeren (bv. ook dan als er twijfel bestaan aan de geïnteresseerde).

12)

Je mag de rattery ook altijd per email contacteren in geval van ziekte. Wij zullen je hierbij best mogelijk een advies geven. Tevens is het voor een fokker altijd belangrijk om details over zijn dieren te horen om de lijn verder te kunnen verbeteren.

13)

Als je niet meer voor de ratjes kan zorgen die je van ons hebt geadopteerd, overleg dan samen met ons wat de beste opties zijn. Eventueel kunnen wij met advies helpen. Als wij voor welke reden ook beslissen om ratjes terug te nemen, wordt het aankoopbedrag niet uitbetaald. Dit omdat het voor ons al genoeg tijd en geld gaat kosten (extra kooi, voer, herplaatsing) om voor het beestje weer een goed thuis te vinden.

14)

Ben je van plan met de ratjes te fokken, geef het dan direct in de aanvraag aan. Het fokken met onze ratjes is alleen toegestaan na een schriftelijke toestemming van Avalons Rattery. Stambomen worden alleen aan fokkers en op aanvraag uitgegeven.

Met het indienen van jou aanvraagformulier ga je met onze voorwaarden akkoord.