Welkom bij Avalon’s Rattery

Fijn dat je bij ons terecht komt op jou zoek naar tamme ratjes! Wij fokken voornamelijk om onze lijnen m.b.t. gezondheid, karakter en kleur te verbeteren. Wij hebben unieke uitmonsteringen en werken met fokkers wereldwijd samen. Omdat we niet alle ratjes zelf kunnen houden geven we graag onze met liefde grootgebrachte snoetjes aan mensen die op zoek zijn naar tamme en goed gesocialiseerde ratjes. Juist omdat wij  niet fokken om ratjes te verkopen, hebben wij andere voorwaarden en andere standaards, dan een gewone rattery.

Tam is tam – Resultaat van een goede socialisatie.

Onze ratjes groeien met veel liefde, zorg en aandacht op. Ze zijn aan alle geluiden en situaties in een huishoud (zoals muziek, stofzuiger, pratende mensen, deuren die open en dicht gaan en langslopende mensen) gewend. Zo leren de ratjes rustig alles kennen wat ze in hun nieuw thuis verwacht, zonder dat ze angstig reageren of schrikken. Zeker zijn de eerste dagen in een nieuw thuis spannend, het ruikt anders en ziet er anders uit, maar we hebben laatst weer zelfs tijdens een autorit meegemaakt dat ze helemaal niet bang waren en nieuwsgierig op het huisje zaten om naar buiten te kijken en daarbij lekkernijen te snoepen.

Handtam bedoeld bij ons echt handtam, vaak worden ze zelfs helemaal knuffeltam voordat ze ons verlaten. Elk ratje heeft zijn eigen karakter, maar wij fokken alleen met ratten die van natuur een lieve, en vriendelijke karakter hebben. Geen van onze fokratten is agressief of heeft ooit gebeten, onze ratjes zijn ook niet zenuwachtig of hyperactief.

Jonge rittens kunnen wel soms echte boefjes zijn, maar ze leren bij ons op een liefdevolle manier, dat ze zachtjes sneller vooruit komen. Geen van onze ratjes hapt naar de vinger als wij deze door de tralies steken of lekkernijen aanbieden en ze leren rustig te blijven zitten. De ratjes die uit onze rattery verhuizen krijgen dus met veel aandacht het fundament van een goede socialisatie, niet alleen van mama geleerd, maar ook van de mens. Met een leeftijd van 6 weken (de tijd van verhuizing naar het nieuwe baasje) zijn ze wel nog steeds aan het leren. Alles wat jij nog moet doen, is aansluiten vanaf deze dag met jou liefde een aandacht om een perfect tam ratje van te maken. Je krijgt bij het ophalen van jou ratjes nog wat tips mee hoe je ze bepaalde dingen kan leren of afleren.

Rat & Rat

Onze ratjes leven in meerdere grotere groepen (per geslacht) en de groepen mogen ook met elkaar spelen, door de kooi van de andere groep rennen en slapen. Alle ratjes (zelfs de mannen) gaan op een heel aardige manier met elkaar om. Wij hebben van onze kant daarom nog nooit problemen ervaren met introducties van onze dieren in een bestande groep, omdat ze niet over dominant zijn (ook niet de oudere ratjes). Ratten bepalen regelmatig de rangorde in de groep, goed gesocialiseerde ratjes gebruiken ratten typische gebaren om de hiërarchie in een groep te bepalen en dat zonder andere ratjes te verwonden. Omdat wij soms opvangratjes of ratjes van mensen die ze niet meer kunnen houden een thuis geven, komen wij helaas ook ‘anders gesocialiseerde’ ratjes tegen, die alleen geleerd hebben hun hiërarchie en hun territorium met erg pijnvolle beten te verdedigen. Wij zijn daarom heel erg trots op onze ratjes over elk verhaal dat wij te horen krijgen over hoe lief onze geadopteerde snoetjes met andere ratjes omgaan, en we zien het natuurlijk zelf in onze eigene groepen.

Gezonde ratjes

Gezondheid is erg belangrijk. Wij zijn altijd actueel op de hoogte van bestaande rattenziektes net zoals genetisch gekoppelde erffactoren die invloed hebben op de gezondheid van de rat. Wij houden onze lijnen altijd goed in de gaten en documenteren alle details in onze stamkaarten. Dank de documentatie kunnen de lijnen doorgaans verbeterd worden t.b.m. de gezondheid, de karakter en de variatie. Onze fokratjes worden daarom goed geselecteerd en bij twijfel aan de gezondheid of een te groot risico gaan de ratjes niet de fok in. Wij vinden het heel belangrijk dat fokkers een goede kennis van genetica hebben omdat dit cruciaal is om gezonde ratjes te kunnen fokken.

De kosten zijn niet belangrijk als het om de gezondheid van onze ratjes gaat. Ze krijgen alles wat ze nodig hebben aan goed voer, een goede en rattenvriendelijke bodembedekking, een hele boel speelgoed, heel veel aandacht en uitloop-tijd buiten de kooi. Medische kennis (door gevolgde opleidingen) en jaren fokervaring helpen bij het analyseren van kleine auwtjes tot mogelijk optredende ziektes.

Het nieuwe thuis

Een fokker krijgt vaak veel minder informatie over het nieuwe baasje dan hij zou willen weten. Vergeleken met andere fokkers vragen wij (in ons inschrijfformulier) weinig informatie van jou. Maar we hopen wel dat je begrip voor hebt, dat wij daarom ook een paar dingen willen weten, om een beeld over jou en het nieuwe thuis te krijgen – en of je al klaar bent voor de nieuwe ratjes. Iedereen is ooit ergens begonnen, dus ook als je weinig ervaring hebt, geef het rustig aan en informeer je goed voordat je de ratjes in huis haalt.

Als rattery willen wij voor onze ratjes een goed thuis kiezen. Om de afloop voor allemaal (ook voor de ratjes) zo eenvoudig als mogelijk te houden en om aan de wensen van iedere geïnteresseerde te voldoen hebben wij voorwaarden, die natuurlijk in eerste instantie het welzijn van de ratjes dienen. Lees de voorwaarden daarom goed door.

Onze Rattery zit in  

Apeldoorn – NL